Rendelésre 2-8 Súly: 1.05 kg

az Ön webáruháza.

Hatásmód és hatékonyságAz Amalgerol® egy svájci vegyész által kifejlesztett termék. Főként, állati és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll, és…
16 350 Ft
Hűségpont: 10 pont
Min. rendelhető: 2 db

Hatásmód és hatékonyságAz Amalgerol® egy svájci vegyész által kifejlesztett termék. Főként, állati és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll, és minimális mennyiségben algakivonatot is tartalmaz.

A talajéletre gyakorolt hatások

Az Amalgerol® egy könnyen emészthető szénforrás a hasznos talajlakó mikroorganizmusok számára. Kijuttatható beöntözéssel, vagy permetezéssel is. Az „elegy” akár permetezéssel történő használatakor értelemszerűen jut a talajra is. A kezelés hatására a talajban rendkívül gyorsan és számottevően (176%) felszaporodnak a számunkra kedvező bontási folyamatokat segítő, gyorsító, a területünkben honos baktériumok.

Emiatt és ezzel párhuzamosan jelentősen csökken a növény számára káros hatásokat kedvelő (pl. savas, betömörödött, levegőtlen talaj), és káros hatásokat okozó mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás, gyökérfoltosság, fuzáriumos gyökérnyaki megbetegedések, stb.), talajlakó magasabb rendű kártevők (fonálférgek, talajlakó rovarkár-tevők, stb.) száma. Átalakítja, csökkenti a terület gyomosodását.

A hasznos baktériumok jelentős felszaporodása, aktivitása gyorsabb szervesanyag bomlást, szerves kolloidok képződését eredményezi, ami mérhető talajmelegedést (+2°C) okoz. Ez pedig a növények gyorsabb kelését és fejlődését eredményezi. A növényi maradványok teljes lebontásával megszüntetjük a következő növényünket fertőző kórokozók életterét, áttelelését, azaz a majdani újbóli fertőzési lehetőségét is.

Szintén ennek a folyamatnak része a magasabb mennyiségű széndioxid (+10% CO2) képződés, ami egyrészt újabb szénforrás a talajbaktériumoknak, másrészt lazítja a talajrögöket. A magasabb CO2 tartalom nedvesség jelenlétében szénsavat képez, ami oldhatóvá, felvehetővé teszi pl. a talaj kalcium tartalmát. A bontási folyamat vége a jelentős tápelem feltáródás és elérhetőség. A fokozott kolloidképződés ragasztja a talaj por frakcióját, vagyis kialakul a morzsalékos szerkezet. Ez ekkor részben köti a vizet (talajharmat), és a morzsalékos szerkezet kialakulásával jelentősen javul a talaj felesleges vízének (belvíz) elvezetése. Így kialakul az egészséges víz-levegő arányú talaj, melynek jelentősen javul a hőháztartása is. Az ilyen talajokon nincsenek betömörödött, levegőtlen, víznyomásos foltok. Aktívabb talajélet mellett sokkal gyorsabban bomlanak el a területre korábbi évben, vagy években kiszórt mára nem kívánatos, a kijuttatás után akár 4-8 év múlva is visszaköszönő növényvédő szer hatóanyag maradványok.

A jobb talajélet következménye a földi giliszták újbóli megjelenése, a gyomviszonyok átalakulása is. A talaj akár 1 méter mélyen is morzsalékos szerkezetűvé válik. A csírázó, a kelő vagy a kikelt növény könynyebben jut fizikailag is a morzsalékos és harmatos talaj miatt, a lényegesen magasabb mennyiségben feltárt, és folyamatosan feltáródó, könnyen elérhető tápanyaghoz. Ekkor a növény +35% Zn, +30% P jelenléte mellett jobban gyökeresedik, gyorsabban és egyszerre kel, egyöntetűen növekszik. Ezzel kevesebb fejtörést okoz az első gyomirtási munkákkor, pl. cukorrépánál, hagymánál, stb.

Az Amalgerol növényre gyakorolt hatásai

Amikor Amalgerol®-lal permetezzük a növényt, akkor a gyökér szőrözöttsége meghétszereződik. Ekkor nitrogénből 15%-kal, foszforból 72 %-kal, káliumból 89%-kal képes felvenni magától többet. Pont ezekből következik az, hogy nem fázik (fagy), betegszik meg olyan könnyen. Könnyebben vészeli át az olyan napokat, amikor 45°C van. Könnyebben kiheveri a jég-, vagy porverés, a szélviharok, a gyomirtók okozta stresszt. Több olyan eset van, amikor az Amalgerol a kétszikű kultúrnövényeket hormon, vagy totális gyomirtók elsodródása miatt a „halálból” hoz vissza úgy, hogy szinte semmilyen idő, vagy terméskiesés sem történik a kezelés után és miatt.

A növény a korábban említett körülményváltozások és a gyökérszőrözöttség megnövekedése miatt gyakorlatilag „terített asztalról válogatva” (!) abban az arányban jut hozzá a tápanyagokhoz, és annyihoz, amilyenre neki akkor és amennyire szüksége van. Ez adja azt, hogy a növényünk néhány nappal a kezelések (talaj és/vagy lomb) után haragos zöldre vált.

A jó kondicióban levő növény, miután könynyen és gyorsan tudja szállítani a talajból felvett tápanyagokat a számára genetikailag kódolt önvédelemhez (!), könnyebben védi ki a kórokozók okozta támadásokat is.

Az így kezelt növény turgora sokkal erősebb, nem dől le olyan könnyen erős szél vagy az öntözővíz nyomására sem. Gyorsabban fejlődik, előbb érik, vagy hosszabban termel, mert nem öregszik le.

A virágokban, vagy a földalatti részeken is lényegesen jobban kötnek a növényeink, mint az Amalgerol® használata nélkül. Még aszályban is a jó turgor miatt a termők nem fonnyadnak el, be tudnak a virágok porzódni. Vagy, burgonya esetében kiemelhető, hogy a jóval nagyobb kötésszám mellett a gumóméret is egyenletes lesz. Ezek a gumók még hajtatott állományban sem üregesednek, pontosan a harmonikus ellátás és ellátóképesség miatt.

Ezek mind okozzák azt, hogy a növényünk nem csak többet, de lényegesen jobb minőséget is állít elő. Szőlő, dinnye, cukorrépa esetében a plusz 1-3% cukor mellett javulnak az egyéb beltartalmi mutatók is. A sörárpa szintén magasabb szénhidrát mennyiséget állít elő. Olajos növényeknél szinte minden esetben kimutatható 2-3% olajtartalom növekedés.

Fás szárú növények vesszői beérnek pl. pont a magas PK felvétel miatt, és így lényegesen kisebb a fagyok okozta kockázat. Lágyszárú növények is jobban ki tudják védeni ugyanezen okok miatt akár a mínusz 5-6°C-ot is. Kritikus meleg napokon is bizonyítottan jobban viselik az Amalgerollal kezelt növények a csapadék hiányt, könnyebben vészelik át a hosszú csapadékmentes időszakokat.

Az Amalgerol®-lal kezelt növények termései kitelítődnek, hosszabb ideig elállnak minőségromlás nélkül, hosszabban tarthatók pulton. A növény (alma, hagyma, burgonya) számára pl. a szükséges Ca szint biztosítottsága miatt jobb lesz a termény tárolhatósága, mert az egészségesen táplált, tehát egészségesen betárolásra kerülő termény a tárolás során is kevesebb vizet veszít, kevésbé apad. A fentiek komplex folyamatok eredménye. Minden mindennel összefügg.

Felhasználási javaslatok

Az Amalgerol® vegetációs és nem csak évenkénti adagja növény fajtától függetlenül 8-15 l/ha. Ajánlott a vegetációs adag kb. 40%-át a talajba juttatni, kipermetezve és bedolgozva, magágy készítés, vetés, ültetés előtt, vagy közvetlen utána, pl. öntözéssel. Ez esetben dózisa a talajba bedolgozva 4-5 l/ha. A vegetációs adag fennmaradó részét az állománykezelő permetezések során kell a növényre juttatni, egyenletesen elosztva a permetezések között, maximum 1%-os töménységben, a virágzás előtt kezdve,.

A tarlómaradványok gyorsabb bontása miatt praktikus még ősszel további 4-5 litert hektáronként 20 kg/ha karbamid együttes adagolásával a területre juttatni és bedolgozni a fent leírtak alapján.

Burgonyában: a talaj-előkészítéssel a talajba keverve vagy az ültetéssel egy menetben a bakhátba permetezve 4-5 l/ha adagban használjuk először. A következő kezeléseket a virágzás előtti burgonyavész elleni kezelésekkel együtt célszerű folytatni legalább 3 l/ha adaggal. A későbbi állománykezelő permetezésekkel ajánlott még legalább 2-3 alkalommal további 2-3 l/ha adagot kiadni. Hajtatásos korai burgonyatermesztésben a kitakarás során fellépő kései fagyok kivédéséhez extrém, 10 l/ha-os dózissal rendkívül gyorsan lehet regenerálni a növényállományt.

Borsó, bab: a magasabb számú nitrogénkötő baktériumokat tartalmazó gyökér gümőképződés segítésére már itt is célszerű a talaj-előkészítéskor 3-4 l/ha mennyiségben a talajt is kezelni. A virágzás előtt használható 4-5 l/ha dózisban a peronoszpóra, levéltetű elleni kezelésekkel egyidejűleg kell erősíteni az állomány ellenálló képességét. A kezelések hatására az állomány később öregszik le.

Zöldségfélék, szabadföldi paprika, paradicsom, bogyós gyümölcsűek: szintén praktikus a talajelőkészítéssel a vetés vagy ültetés előtt a területet 4-5 l/ha adaggal kezelni. Ültetés előtt a tápkockázott állományt 0,5-1%-os oldattal beöntözni, vagy a tápkockákat bemártó kezeléssel segítsük a kiültetési stressz elkerülése érdekében. A további kezeléseket célszerű két héttel az ültetés után folytatni, majd 10 naponta megismételni 2-4 l/ha-os dózisokal, esetleg az egyéb állománykezelő védekezésekkel egy menetben. Ezek a kezelések ellenálóbbá teszik a növényeket a vírusos és baktériumos fertőzésekkel szemben is.

Hajtatásos kultúrákban (paprika, paradicsom, káposzta-félék, dinnye, stb.): ezekben a kultúrákban kifejezetten ajánlott a magasabb dózisú talajkezelés már az ültetési előkészítés során. Ekkor 5-10 l/ha adaggal a több éven keresztüli egy helyben való termesztés, a fokozott vízmennyiségek felhasználása miatti talajbetömörödést, eliszaposodást és a helyes vetésváltás elmaradása, valamint ezek együttes kórtani és rovartani problémáit látványosan lehet orvosolni, javítani. Természetesen nem csak kipermetezve és bedolgozva, hanem a csepegtető rendszeren keresztül az öntözéssel egy menetben is kijuttatható, akár heti gyakorisággal is. Extrém magas adagok sem okoznak semmilyen fitotoxikus hatást, vagy elváltozást, viszont dózistól függően jelentős és látványos javulás áll be a talajéletben. A további kezeléseket itt is célszerű az állomány-kezelő védekezésekkel egy menetben 2-4 l/ha adagban, vagy 0,2-0,4%-os (1000 l/ha víz adag mellett) töménységben végezni.

Az Amalgerol® a Hechenbichler GmbH márkaneve.

Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Szállítás

Szállítás utánvéttel tulméretes XL*csom.


Ha a termék TÖRÉKENY +75% postaköltséget számolok fel. Amennyiben a termékeket csomagolni kell,akkor bruttó 280,-Ft egyszeri költséget terhelek.Ha a rendelés több darabból áll és összecsomagolhatatlan a SZÁLLÍTÁSI DÍJAT a csomagok számával SZORZOM meg. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az utánvét összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 385,-Ft átutalási díjat kell felszámolnom.

A termék súlya 1.05 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 4 040 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Személyes átvétel,Előegyeztetés alapján.


Vecsés Kálmán u.10 üzletben Előegyeztetés alapján.

Szállítás utánvéttel


Ha a termék TÖRÉKENY +75% postaköltséget számítok fel. Amennyiben a termékeket csomagolni kell,akkor bruttó 280,-Ft egyszeri költséget számolok fel.Ha a rendelés több darabból áll és összecsomagolhatatlan a SZÁLLÍTÁSI DÍJAT a csomagok számával SZORZOM meg. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az utánvét összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 385,-Ft átutalási díjat kell felszámolnom

A termék súlya 1.05 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 2 020 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ
PostaPont

szállítás utánvéttel postán átvehető (Ehhez a termékhez ez a szállítási mód nem választható!)


Bankkártyás fizetési lehetőség van.Ha a termék TÖRÉKENY +75%-ot vagy XL méretű +100%-os postaköltséget számítok fel. Amennyiben a termékeket csomagolni kell,akkor bruttó 280,-Ft egyszeri költséget számolok fel.Ha a rendelés több darabból áll és összecsomagolhatatlan a SZÁLLÍTÁSI DÍJAT a csomagok számával SZORZOM meg. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az utánvét összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 385,-Ft átutalási díjat kell felszámolnom.

A termék súlya 1.05 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 720 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

szállítás banki előreutalással


Az előreutaláshoz E-számlát küldök,a bankszámlaszámom azon szerepel,ahová a számla összegét utalni kell az E-számlaszám feltüntetésével.Ha a termék TÖRÉKENY 75% vagy XL mérertű a postaköltség 100%. Ha csomagolni kell,akkor bruttó 280,-Ft egyszeri költséget számolok fel.Ha a rendelés több darabból áll és összecsomagolhatatlan a SZÁLLÍTÁSI DÍJAT a csomagok számával SZORZOM meg. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az utánvét összegét,felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 385,-Ft az átutalási

A termék súlya 1.05 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 650 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ
PostaPont

szállítás utánvéttel PostaPonti átvétel (Ehhez a termékhez ez a szállítási mód nem választható!)


MOL kúton,PostaPontokon vagy csomagautomatánál bankkártyás fizetési lehetőség van.CSOMAGAUTOMATÁBA rendelt csomag méretét ellenőrizze,hogy beleférjen.Ha a termék TÖRÉKENY 75% vagy XL méretű a postaköltség +100%-ot számítom fel. Csomagolás bruttó 280,-Ft egyszeri költség. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az utánvét összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 385,-Ft átutalási díjat számítok fel.

A termék súlya 1.05 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 980 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Ajándék szállítás banki előreutalással (Ehhez a termékhez ez a szállítási mód nem választható!)


Ajándék szállítás,belföldön,egy termékcsoportból az általam megjelölt termékeknél, előreutalás esetén,160.000,-Ft.tól. Az előreutaláshoz E-számlát küldök,a bankszámlaszámom azon szerepel,ahová a számla összegét utalni kell az E-számlaszám feltüntetésével. Amennyiben a termékeket csomagolni kell,akkor bruttó 280,- Ft költséget számolok fel. Ha a termék TÖRÉKENY 75% vagy XL méretű az eredeti postaköltség 100% felszámítom.

Szállítási díj: Ingyenes

Előreutalásos fizetés tulméretes XL* (Ehhez a termékhez ez a szállítási mód nem választható!)


*túlméretes XL árunak minősül: 1 dobozba csomagolt nehezebb áru ( a gépi mozgatás miatt ) *túlméretes XL terjedelem: a méretek alapján számított súly nagyobb, mint a ténylegesen mért tömeg. Törékeny kezelésre,ha a termék TÖRÉKENY 75% a postaköltség. Amennyiben a termékeket csomagolni kell,akkor bruttó 280,-Ft egyszeri költséget számolok fel.50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az utánvét összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után +385,-Ft az átutalási díj.

A termék súlya 1.05 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 4 880 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek